Regiotop 3 & Zesbanen 5 - Regio Dames

Gepubliceerd op 13 december 2016 om 17:52

Dit weekend stonden er  oor de regiodames twee wedstrijden op het programma. Zaterdag was er een regiotop wedstrijd in Enschede en zondag in het wedstrijd in het zesbanentoernoei in Haarlem.

Door Annelies Oude Alink

Samen met Melissa reden wij naar het oosten van het land. Wij waren allebei een beetje gespannen. Enschede is een snelle baan, zouden wij het hoge tempo wel bij kunnen houden? Vlak voor de wedstrijd gaf Anna ons nog wat laatste tips. Vooral eerst kijken hoe de benen voelen na de zware wedstrijd op Flevonice van afgelopen dinsdag.

Door het invoeren van een leidersprijs zijn de regiotop wedstrijden vaak snelle wedstrijden, en ook deze was geen uitzondering. We begonnen met snelle ronden, gelukkig kon ik een goed plekje voorin het peloton vinden waar ik mij makkelijk kon handhaven. Na de tussensprint viel het een beetje stil, en zag ik een mooie kans om zelf een aanval te plaatsen. Helaas dachten andere dames daar anders over en werd ik zelf weer terug gepakt. Een massasprint zat eraan te komen. Ik probeer mij goed te positioneren hievoor. Met de bel te gaan zie ik dat Melissa op kop rijdt! Ik probeer mee te gaan en rijd nog een aantal dames voorbij. Melissa eindigt uiteindelijk op de 10 plek, toch te vroeg op kop gekomen helaas en ik wordt 15e

Zondag staat de 5e zesbanen wedstrijd alweer op het programma. Dit keer in Haarlem en zal gaan over 45 ronden. Anneleen, Anna Wester, Melissa en ik staan dit keer aan de start. Vooraf bespreken wij met onze inval ploegleider, Marnick, een tactiek voor de wedstrijd. Iedereen is vrij moe, dus we gaan gokken op een sprinttrein voor het eind. Melissa staat namelijk 1e in het tussenklasssement en dat willen wij zo houden natuurlijk.

Tot de tussensprint gebeurde er vrij weinig tijdens de wedstrijd. Hier en daar een aanval, maar deze werden allemaal weer terug gepakt. Na de tussensprint werd er door een groep van 5 dames, waaronder ikzelf, hard door gereden. Ik merkte dat veel dames moesten afhaken, en toen ik even snel achterom keek zag ik dat we met nog ongeveer met zn achten waren! Nu doorpakken en het tempo hoog houden dacht ik, maar helaas wilde niemand meer overnemen.. Zelf lukte het na een aantal ronden ook echt niet meer en werd het toch weer een groot peloton. Met nog 10 ronden te gaan zag ik vanuit mijn ooghoek twee dames aanzetten. Ik twijfel 1 seconde te lang, zie dat er nog iemand aansluit en met zn 3en rijden ze heel hard weg van het peloton. Snel erachteraan! Melissa eerst, Anneleen daarna en dan ik was het treintje die deze dames probeerden terug te pakken. Maar hier gebeurde helaas hetzelfde als al eerder, niemand nam meer over! Na twee ronden heel hard naar de kopgroep rijden zag ik zelf zwart voor mn ogen en met de bel moest ik het peloton net laten gaan. Jammer dat we de kopgroep niet meer hebben kunnen pakken, ‘laffe takken’ noemde Anneleen ze dames die niet over wilden nemen. Melissa weet nog een goede eindsprint eruit te persen en wordt 5e , waardoor ze haar leidende positie in het klassement weet te behouden. Anneleen eindigt 13e als en ik vind mijzelf weer terug op de 15e plek. Anna rijdt steeds meer rondjes en gaat binnenkort het gewoon uitrijden!

Volgende week gelukkig een rustweek om goed te herstellen van deze intensieve week!