Regiotop 1 & Zesbanen 2 - Regio Dames

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 10:57

Afgelopen weekend reden de regiodames 95 rondjes in 2 dagen. Deze 38 kilometer hebben ervoor gezorgd dat mijn benen flink aan het nagenieten zijn. Ook vraag me of hoe Anneleen, die op zaterdag bij de topdivisie mocht starten zich voelt na haar 46 km van dit weekend!?

 

Door Rigt Kalsbeek

Zaterdag was de dag dat ik voor eerste keer 50 rondjes ging uitrijden: tenminste dat was het doel. De spanning was gelijk of misschien wel groter dan vorig weekend in Den Haag. Bij het intekenen blijkt er controle te zijn; de schaatsen van Judith en mij blijken niet de juiste ‘10-eurocent’ afronding te hebben, gelukkig kan Ruud Aerts het in zijn winkel voor ons oplossen en mogen we toch rijden. Bij de start weer andere gezichten om ons heen, naast de rijdsters uit het zesbanen toernooi doen ook de regiorijdsters uit de rest van het land mee aan deze Regiotop voorafgaand aan de landelijke wedstrijden. Dat brengt meteen ook een extra sfeer met zich mee, meer mensen, meer aankleding maar dus ook meer spanning. Er gebeurt van alles tijdens de wedstrijd in Tilburg. Minke voelt zich helaas niet fit en moet na 12 rondes uitstappen. De laatste rondes weet ik met o.a. Jannemiek het laatste gaatje naar twee koploopsters dicht te rijden en weten we dat het een massasprint gaat worden. Ik heb me iets te veel ingespannen, dus een goede eindsprint wordt het niet. Melissa eindigt als 6e, Annelies als 11e, Jannemiek als 14e, Judith 16e, ik 17e.

Die zondag heb ik wel weer vertrouwen in de wedstrijd, die 45 rondjes komen wel goed, al is het wel de vraag hoe mijn benen er voor staan. Gelukkig ben niet de enige, we weten allemaal niet echt hoe we ervoor staan, maar besluiten wel dat we de wedstrijd in Haarlem hard gaan maken waar dan ons lukt. Dat lukte Melissa, Jannemiek, Annelies, Anneleen, Judith en Maaike -die voor de gelegenheid mee rijdt in haar kleurige Naturalicious pak- maar al te goed. Keer na keer zie ik een iets geels of naturalicous-kleurigs uit het peloton wegrijden en ik moet flink mijn best doen bij te blijven. Minke heeft een pech-weekend en valt al in de beginfase van de wedstrijd: sleutelbeen gebroken. Judith moet na een aanval op driekwart van de wedstrijd de strijd staken door zere schenen. Het draait weer uit op een de eindsprint waarin Melissa opnieuw laat zien over goede spintbenen te beschikken en 4e wordt. Anneleen wordt vervolgens 9e, Jannemiek 11e, ik 16e en Annelies rijdt uit nadat ze de sprint voor Melissa zeker twee rondes lang heeft aangetrokken. Ondanks dat ik een plek hoger ben geëindigd dan gister voelde deze wedstrijd veel zwaarder, en dan terwijl de gemiddelde rondetijd een seconde lager lag dan tijdens de Regiotop!

Naast mijn benen ben ik ook wel aan het genieten. Mijn persoonlijke doel is in ieder geval geslaagd! Bedankt voor de leuke wedstrijd teamgenootjes, Minke een goed herstel toegewenst en bedankt voor de begeleiding Anna & Joris. Op naar Hoorn a.s. zaterdag!