KPN Cup 2 - Topdivisie Dames - Met de juiste oppepmuziek kom je er wel!

Gepubliceerd op 31 oktober 2016 om 19:04

Zaterdagavond was het al weer tijd voor de tweede wedstrijd van de KPNcup! Samen met mijn moeder, mijn broer en zijn vriendin vertrokken we naar Leeuwarden. Volgens mijn broer is het van groot belang om de juiste oppepmuziek te hebben als je een goede wedstrijd wilt rijden. Zodoende werden we goed ‘opgepept’ met Barrie Badpak, de jeugd van tegenwoordig en andere ‘goede’ muziek! We waren er helemaal klaar voor!

Door Heidi Snoek

Tachtig dames vertrokken naar Leeuwarden, waaronder Ellen, Anna, Simone en ik. Nadat we een paar handige tips voor handhaving in het peloton van Dionne hadden gekregen hadden we weer zin in een mooie wedstrijd.

Na snel een rondje ingereden te hebben, begonnen we om 19:00 met de wedstrijd. Het ijs was in de Elfstedenhal weer goed in orde, dus de rondetijden lagen weer een stukkie lager dan in Amsterdam. Het was een wedstrijd, waarbij zeker wel werd geprobeerd om los te komen door enkele rijders, maar geen van allen had succes. Door deze aanvallen werd het tempo meerdere keren goed opgevoerd wat er toe leidde dat het bij onze rijdsters lekker begon te kraken.. Helaas werd dit bij rondje 50 voor Anna, na een hele nette wedstrijd, net iets te veel en moest ze afhaken. Ikzelf had het op deze momenten ook erg zwaar en moest bikkelen voor mijn leven om terug te komen!

Met nog tien ronden te gaan wilde iedereen naar voren. En dat was te merken.. Met veel geduw en getrek gingen we de laatste rondes in. Ellen, Simone en ik wisten de valpartijen te ontwijken en eindigden als 32ste , 41ste en 42ste in de massasprint. Natuurlijk willen we meer, maar we kunnen zeker tevreden zijn met deze wedstrijd. Volgende week weer een nieuwe kans!