SUCCES TEAM HAVEN AMSTERDAM RIJDERS OP NK EN NSK SKEELEREN

Gepubliceerd op 15 juni 2015 om 15:11

In de zomer wordt er niet stilgezeten door de rijders van Team Haven Amsterdam. Veel van onze rijders zijn zomers op wieltjes actief in de nationale marathoncompetitie. Afgelopen weekend stonden zowel het NK marathon als het NSK skeeleren op het programma.

NK Marathon in Achterveld
Afgelopen zaterdag werd het NK marathon gehouden met aan de start van de A-wedstrijd: Erik (MooieBadkamer.nl), Bart, Johan en Guus (alledrie Duurzame Skaters). In het NK voor de B-divisie startten Christoffel, Cas (beide Duurzame Skaters) en Paul (Mijnten).

Christoffel zorgde voor de meest opvallende uitslag. Halvewege de wedstrijd ontsnapte hij met twee anderen uit het peloton en ze wisten het tot de finish uit te houden! Christoffel pakte daarmee de 3e plaats! Cas finishte in het peloton op plek 8. Paul reed zijn eerste wedstrijd na een lange periode van blessureleed. In de finale deed hij nog een sterke aanval voor plek 4, maar finishte uiteindelijk op plek 19.

Bij de A’s lag het tempo verschikkelijk hoog. Erik en Bart wisten in het peloton te finishen op plek 14 en 19. Een knappe prestatie!

NSK Skeeleren
Op dezelfde dag als het NK werd ook het NSK skeeleren verreden. Helaas moest deze wedstrijd het dus zonder toprijders doen, welke op het NK actief waren. De nieuwe uitgebreide C-ploeg van Team Haven Amsterdam stond echter wel aan de start van het toernooi in Arnhem. Het werd een ware medailleregen. Bij de dames verdeelden de regiorijdsters van Team Haven Amsterdam de overwinningen. Rigt won de 300meter tijdrit, Anna de 500 en 1500 meter massastart en Ellen won de afsluitende marathon. De overwinning in het klassement ging naar Rigt. De dominatie van de SKITSdames was goed te zien aan het klassement: 1. Rigt, 2. Anna, 3. Ellen, 4. Annelies, 5. Anneleen, 6. Mirte en 7. Heidi!

Bij de heren was het ook prijsschieten. Jasper demonstreerde zijn skeelerkunsten en pakte op alle onderdelen de winst! Hij pakte daarmee ook ruim de overwinning in het klassement. Marnick (7e) en Wilbert (8e) reden ook niet onverdienstelijk.