WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 3 – TOPDIVISIE DAMES

Gepubliceerd op 8 november 2015 om 14:59

Met drie Team Haven Amsterdam meiden werd er zaterdagavond afgereisd naar Deventer. Voor Ellen betekende dit de start aan haar derde marathon van het seizoen en voor Heidi en Esmee werd dit hun tweede marathon. Op basis van de marathon in Amsterdam en Utrecht werd er samen met Dionne, de ploegleidster, geconcludeerd dat Esmee vooral in het spoor van Heidi moest blijven zodat een goede plek in het peloton verworven kon worden aangezien Heidi vorige week had laten zien dit goed te kunnen. Verder was het vooral afwachten hoe de marathon zou verlopen en wat er mogelijk was voor ieder.

Door Esmee Visser

Om half 8 stonden de meiden klaar voor 70 rondes. Al vanaf het begin waren ze goed van voren in het peloton te bekennen. Esmee voelde zich al veel beter thuis in het peloton vergeleken met haar eerste landelijke wedstrijd. Ze had vertrouwen geput uit haar eerste wedstrijd in Amsterdam en durfde zich meer te laten zien; ze reed gaten dicht en reed op kop. Ook Ellen en Heidi reden sterk in het peloton mee. Tijdens de wedstrijd hielpen de meiden elkaar wanneer dit nodig was met het kunnen instappen in een treintje en er was ook nog tijd voor onderlinge communicatie over hoe het ging.

Met nog ongeveer 25 rondes te gaan sprongen 8 meiden weg uit het peloton. Toen zij al ruim 60 meter hadden, dacht Esmee: ’Verdorie hier had ik bij moeten zitten, want dat is een sterke groep daar voor’. Ze zag ook dat het peloton niet erg haast maakte en besloot zelf vol naar de kopgroep toe te sprinten. Dit pakte goed uit. Niemand kon volgen en zo sloot zij zich alleen aan bij de kopgroep. Op 15 rondes reed Janneke Ensing uit de kopgroep weg en pakte het peloton op één ronde. Toen ook bijna de achtervolgers zich met 1 ronde voorsprong bij het peloton voegden, werd de eindsprint voor het peloton ingezet. Ondertussen was Ellen helaas na 55 ronden koers ten val gekomen en moest zij de laatste rondes van de zijkant aanschouwen. Ze zag hoe goed Heidi nog meereed in het peloton en in haar pas 2e landelijke marathon een mooie 22ste plek wist te behalen.

Vol enthousiasme stonden Dionne, Ellen, Heidi en een heleboel Team Haven Amsterdam leden en fans Esmee in de finale van de wedstrijd, met nog 6 rondes op het bord, aan te moedigen. Er zou nu uitgemaakt gaan worden hoe de eerste 9 plaatsen verdeeld zouden gaan worden. Ze zagen dat Esmee erg goed meeging in de kopgroep, maar het was toch wel een pittige koers geweest en iedereen was best moe, zo werd duidelijk in de laatste rondes. Esmee koos een rug om voor de sprint achter te zitten, jammer genoeg bleek dit niet de juiste, waardoor haar laatste ronde toch net iets te langzaam ging. Met wel nog een prima sprint op het laatste rechte stuk, kon ze haar pas 2e landelijke marathon ooit, afsluiten met een mooie 6e plaats. Een erg mooi resultaat voor de Team Haven Amsterdam/SKITS meiden dus!

Voor de dames zaten er veel mooie en leuke momenten in de wedstrijd, maar ook leermomenten die ze zeker mee gaan nemen naar de volgende marathons!