WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP 1 EN ZESBANEN 2 – DAMES

Gepubliceerd op 9 november 2015 om 14:57

Afgelopen zaterdag was de eerste regiotop wedstrijd in Deventer. Een wedstrijd over 50 ronden voor de landelijke divisies uit. Met Team Haven Amsterdam/SKITS stonden wij met 3 dames aan de start; Anneleen, Anna en mijzelf. Voor mij was dit mijn eerste regiotop wedstrijd, dus ik was best gespannen. Bij inschrijving moesten wij al onze veiligheidsattributen laten controleren; helm, snijvaste enkelsokjes, scheenbeschermers en handschoenen, en een afronding van de achterkant van de ijzers is verplicht. Dit laatste was bij veel dames niet volgens de regels. Gelukkig was het winkeltje op de ijsbaan bereid iets langer open te blijven, zodat iedereen toch met goedgekeurd materiaal kon starten. Bij mij was alles in orde en kon ik mij omkleden en beginnen aan de warming-up.

Door Annelies Oude Alink

De wedstrijd verliep erg onrustig, veel geduw en getrek en wisselingen van tempo. Er waren meerdere aanvalspogingen, maar allemaal werden deze gepareerd door het peloton. Halverwege de wedstrijd zag ik dat Anneleen eerst aan de linkerkant werd aangeduwd, waardoor zij haar balans wat verloor. Gelijk daarna kreeg zijn ook van de rechterkant een duw, hierdoor kwam zij helaas ten val. Ze probeerde nog weer aan te pikken aan het peloton, maar kon niet meer volgen en moest uitstappen. Door de wisselingen in het tempo werd het een zware wedstrijd. Tijdens de langzame ronden probeerden Anna en ik naar voren te rijden, maar door een nieuwe aanvalspoging ging het tempo weer zover omhoog, dat wij niet anders konden dan alleen volgen.

Het zou met een massasprint eindigen, die 3 ronden voor het einde werd ingezet. Anna en ikzelf eindigen naast elkaar in het peloton op de 27e en 28e plek. Met een redelijk tevreden gevoel stapten wij van het ijs, we hadden het uitgereden zonder veel ongelukken! Nu zo goed mogelijk herstellen, want de volgende dag stond er een wedstrijd van het zesbanentoernooi op het programma.

De zesbanen wedstrijd werd dit weekend in Haarlem gereden. Met 5 dames stonden wij aan de start; Anneleen, Maaike, Mirte, Heidi en ikzelf. Na de wedstrijd van gisteren was ik benieuwd hoe fit ik nog was voor deze wedstrijd. Het tempo tijdens de 35 ronden lag een stuk hoger vergeleken met de regiotop wedstrijd. Waardoor er gelijk veel dames wilden vechten voor hun plekje voorin het peloton. Dit resulteerde in veel valpartijen. Heidi viel op het rechte eind, kon overeind komen en na een aantal ronden weer aanhaken aan het peloton, waarna zij gelijk weer onderuit ging. Nu moest zij helaas de strijd staken. Ook Anneleen kwam helaas opnieuw ten val. Ze kon de wedstrijd wel uitrijden, maar een goede klassering zat er helaas niet meer in. Er waren tijdens de wedstrijd een aantal aanvalspogingen, maar ook deze mislukten elke keer door het harde aanzetten van het peloton. Voor Mirte ging het iets te hard en moest helaas ook opgeven.

Maaike en ik waren nog voorin aanwezig, en probeerden nog iets aan te zetten toen het stil viel na de premiesprint. Met nog 5 ronden te gaan reed ik naar voren en schaatste in een goede positie voor een goede uitslag. Terwijl de bel klonk, viel de dame voor mij waardoor ik geen kant op kon en er omheen moest schaatsen. Ik verloor mijn goede positie en de aansluiting met de koplopers. Gelukkig heb ik wel de wedstrijd uit kunnen rijden, maar helaas wel met een teleurstellende eindsprint. Anneleen eindigde op de 28e plek, Maaike werd 25e en ik werd 22e. Helaas net geen punten, maar wel weer een hoop geleerd en hopen op een betere klassering volgende week!