WEDSTRIJDVERSLAG REGIOTOP EN ZESBANEN 7 – DAMES

Gepubliceerd op 22 december 2015 om 14:30

Afgelopen zaterdag stond er weer een drukke dag voor de regiodames op de schaatsagenda! Na mijn gebruikelijke wedstrijdsvoorbereidingsdag met een beetje paardrijden, een beetje fietsen en een groot bord spaghetti stapte ik om kwart over drie in de auto richting Breda voor de regiotop.

Door Heidi Snoek

Afgelopen zaterdag stond er weer een drukke dag voor de regiodames op de schaatsagenda! Na mijn gebruikelijke wedstrijdsvoorbereidingsdag met een beetje paardrijden, een beetje fietsen en een groot bord spaghetti stapte ik om kwart over drie in de auto richting Breda voor de regiotop. Nadat ik eindelijk de juiste kleedkamer had gevonden kwam ik al snel de jarige Anneleen tegen! Nadat we gezamenlijk hadden ingelopen stonden we om 17:00 uur aan de start. Bij het inrijden had ik mijn eerste glijer alweer gemaakt, nouja dat houdt het gemiddelde van het aantal valpartijen mooi hoog ;p.

De wedstrijd begon heel rustig waarbij niet veel gebeurde. Anneleen en ik hielden ons ook rustig met het idee later ook nog een wedstrijd te moeten rijden. Uiteindelijk waren er wel enkele meiden die probeerden weg te rijden, maar tevergeefs want iedereen werd weer teruggepakt. Met nog 11 ronden was Anneleen er klaar mee en begon toch nog even gas te geven. Solo reed ze weg op een hard constant tempo. Het lukte me om het peloton enkele rondes af te stoppen, maar helaas met nog drie rondjes op de teller werd Anneleen terug gepakt.. Dus vanaf dat moment was het weer concentreren op de eindsprint! Met nog 500 meter te gaan zat ik op een perfecte plek! Maar dankzij een minimoment van twijfel om te gaan of om te wachten schoot er rij meiden buiten langs me heen en zat ik opgesloten! Alleen de laatste 100meter kon ik nog even doortrekken met als resultaat een nette vierde plek. Anneleen was na haar zeer krachtige poging met heel veel lef nog heel netjes 17e geworden. Heeft ze zich toch weer mooi laten zien op haar verjaardag!

We hadden er al 50 rondjes op zitten, maar waren nog lang niet klaar! Na het zien van een zware B-wedstijd stapten we weer in de auto richting Hoorn voor de zevende 6-banenwedstijd. Nadat we met het team even goed voor Anneleen hadden gezongen, de tactische punten voor de wedstrijd hadden besproken, warm waren gelopen stonden we om 21:45 alweer aan de start van de volgende wedstijd. Voor mij en Anna was het een rare wedstijd waar we met weinig doen al snel op een hoop zaten. De rest van het team reed daarentegen heel goed. Op een gegeven moment probeerden er nog drie SKITSrijdsters te ontsnappen, maar helaas werden ze snel weer gepakt. Na meerdere mislukte ontsnappingen liep ook deze wedstrijd uit op een massasprint, waarbij Melissa heel netjes naar een derde plek reed! En dan te bedenken dat dit pas haar tweede wedstrijd is dit seizoen! Ook Anneleen behaalde haar beste resultaat tot nu toe dit seizoen met een vijfde plek! Ikzelf werd 9e, Anna L. 10e en Annelies 18e. Allemaal in de punten dus we kunnen weer terug kijken op een hele nette wedstrijd!