WEDSTRIJDVERSLAG KPN CUP 13 & 14 – WINST IN DE BELOFTENDIVISIE!

Gepubliceerd op 11 januari 2016 om 14:17

Onze reis voor de marathon was dit weekend naar Eindhoven en Tilburg. Zaterdag reed ik mee met familie van der Harst, samen met Paul en Cas. Nadat Cas heerlijk uit had liggen rusten op mijn schouder tijdens de reis zijn we aangekomen bij de baan in Eindhoven. Krabbel zetten op de presentielijst en op naar de ploeg bespreking. Inmiddels twee marathons en 10 km verder weet ik niet meer wat we hadden besproken, maar Lars zal vast gezegd hebben dat ik niet mocht demarreren aan het begin. En natuurlijk wilden we er weer het beste van gaan maken.

Door Niels Immerzeel

Onze reis voor de marathon was dit weekend naar Eindhoven en Tilburg. Zaterdag reed ik mee met familie van der Harst, samen met Paul en Cas. Nadat Cas heerlijk uit had liggen rusten op mijn schouder tijdens de reis zijn we aangekomen bij de baan in Eindhoven. Krabbel zetten op de presentielijst en op naar de ploeg bespreking. Inmiddels twee marathons en 10 km verder weet ik niet meer wat we hadden besproken, maar Lars zal vast gezegd hebben dat ik niet mocht demarreren aan het begin. En natuurlijk wilden we er weer het beste van gaan maken.

Wat volgde was een wedstrijd met direct een redelijk tempo en verschillende aanvallen. Helaas verloor ik direct mijn ploegmaat Paul door een valpartij. Het eerste wat ik dacht was “kansloze missie terug te keren” totdat ik de speaker hoor roepen kom op Paul je bent er bijna. Helaas kon Paul toch net niet terug keren, maar de vorm is dus wel in orde als je in je eentje zo hard kan achtervolgen. De wedstrijd gaat verder, verschillende vluchtpogingen en een opvallend sterke Christiaan. Dan maar eens met z’n tweeën de sprong naar een kopgroepje wagen. Met z’n tweeën wisten we het gat te overbruggen en ik was overtuigd de juiste groep gevonden te hebben om een ronde voorsprong te nemen. Helaas, ook dit groepje kreeg geen vrijgeleide van het peloton.

De aanvallen bleven volgen, maar niemand slaagde erin weg te geraken, totdat Niels Overvoorde van groenehartsport zo’n 200 meter voorsprong pakte met nog een ronde of 30 te rijden. Heel zijn ploeg ging vol in de ankers, het is duidelijk groenehartsport offert zich op om deze wedstrijd te gaan winnen. Het peloton reageert direct en het tempo schiet de hoogte in. Gaat het peloton dan de groenehartsport ploeg elimineren? Op dit moment zit ik in het tweede deel van het peloton. Cas schiet naar voren om de andere jongens van de gele ploeg bij te staan, rijdt een aantal keer hard op kop, het gat met de koploper blijft schommelen rond de 200 meter. Het tempo blijft hoog richting de finale, dit zorgt ervoor dat de één na de ander moet lossen.

Met nog 10 ronde te gaan heeft de koploper nog steeds 200 meter voorsprong. Tijs van der Steen is in de tegenaanval en twee keer probeer ik de sprong te maken, maar zonder succes. Twee keer krijg ik het peloton mee. Op dat moment houd ik de benen stil en zie ik Christiaan vertrekken uit het peloton. Hij sluit wel aan bij Tijs. Nog maar 3 rondes en ook het peloton schiet weer in gang, ikzelf zit op een derde plek en wacht op mijn kans. Met ingaan van de laatste ronde nog steeds één koploper, vervolgens 2 achtervolgers en een jagend peloton. Zo weet Christiaan ons weekend te beginnen met een derde plek. Daarachter weet ik zelf de sprint te winnen en 4e te worden. Onze altijd sterk rijdende Max werd 11. En de leider van het jongerenklassement Mark werd 13e. Cas offerde zich sterk op en we zien hem met de wedstrijd beter en beter worden.

In Tilburg nieuwe kansen en weer een ploeg vol met motivatie. Na de sloopkoers van gister, lijkt iedereen van onze ploeg toch aardig fris. Christiaan rijdt vanaf het begin met het gas erop. Zelf heb ik toch een wat moeizamere dag. Het regent aanvallen en voor mijn gevoel zit Christiaan gewoon overal bij. De hele ploeg laat zich goed van voren zien, alleen zelf weet ik het toch te presteren een aantal keer achter een breuk in het peloton te zitten. Nog 25 rondes te gaan als ik eindelijk weer eens vooraan ben, ik kom er door. Nog een paar speldenprikken volgen, nu ben ik wakker en de rest van onze ploeg nog steeds volledig voorin aanwezig.

Met nog 10 ronden weer een kopgroep. Ja tuurlijk Christiaan is mee, maar ook Paul is mee, dit is voor mij de reden mijn benen stil te houden en gewoon te wachten op de sprint. Maar ook deze groep gaat het niet redden. Massasprint!!! Mark zit achter me, en ik probeer eens iets nieuws en ga gewoon vol gas de sprint aan. Oja, het is nog 650 meter, als eerste die laatste ronde in met Mark in mijn spoor. Nergens naar kijken, aan het einde van de kruising staat wel een kleine generaal druk te springen en te gebaren zie ik in mijn ooghoek. Laatste bocht nog steeds op kop. Binnenbocht dicht houden is het enige wat ik denk, shit een misser snelheid eruit, gewoon doorgaan dat is marathon. Op het laatste rechte stuk word ik dan toch ingehaald. Shit ingehaald, ooh nee gelukkig het is mijn vriend en ploegmaat Mark!!! We worden 1 en 2! Daarmee zorgen we ervoor dat we alle treden van het podium gezien hebben dit weekend. In de groep rijden ook Paul en Cas een hele goede sprint 18e en 20e. Christiaan was super vandaag, helaas betalen deze dingen zich niet altijd uit: 24e. Max werd vandaag 34e, maar heeft wel weer een hoop krediet opgebouwd bij zijn ploeggenoten, dat zal nog wel eens worden terugbetaald.

Andere successen waren er in het zesbanentoernooi, ook de A rijders deden het dit weekend top en ook nog in Groningen was er succes, waar Jeroen zich plaatste voor het NK allround senioren! Maico kon helaas niet starten in Groningen door een kleine valpartij op training eerder in de week. Het verslag schreef ik maandagmiddag tijdens de autorit terug vanuit Heerenveen, waar ik zelf nog eens een 10km wist te winnen. Op de wisselbeker vond ik de naam van onze trainer Casper ook nog eens een aantal keer terug. Dit maakte het winnen van die beker toch wel een beetje speciaal.

Kortom de hele ploeg is goed bezig. Op naar de Weissensee met deze TOPPLOEG!!!

Lees ook het interview met Mark op Schaatsen.nl na afloop van zijn overwinning.