Machiel Telling

Naam: Machiel Telling
Geboortedatum: 31 juli 1994
Woonplaats: Amsterdam
Studie: Msc. Mathematics (Uva)
Bij de ploeg sinds: 2016 (1e seizoen)
Beennummer: C22
 Prestaties: 11e Kampioenschap van Amsterdam

Zoals bijna iedereen in Nederland, ben ik op jonge leeftijd begonnen met schaatsen. Elke zondagochtend werd ik met zwart-rode muts afgezet op de ijsbaan om daar met honderden andere gillende kinderen spelletjes te spelen op het ijs. Ondanks dat ik mijn hele leven ben blijven schaatsen, ben ik lange tijd niet echt verder dan dit niveau gekomen. Met natuurijs werd er wat fanatieker geschaatst, maar echt veel werd er nooit getraind. Toen ik ging studeren in Amsterdam, ben ik zelfs helemaal gestopt met schaatsen.

Na een winter niet geschaatst te hebben, merkte ik dat ik het toch miste. Die zomer ben ik dus bij SKITS gegaan en de volgende winter weer gaan schaatsen, zelfs iets serieuzer dan eerst. Voor het eerst in mijn leven ging ik ‘echt’ trainen. Jammer genoeg kwam het er door een semester in het buitenland en een half jaar reizen niet van om een heel seizoen te schaatsen.

Afgelopen winter was ik dan eindelijk eens gewoon thuis en heb ik voor het eerst een heel seizoen geschaatst en zelfs wat langebaanwedstrijden gereden. Dit ging (vond ik zelf) best goed, ondanks dat het vooral korte afstanden waren. Gezien lange afstanden me een stuk beter liggen heb ik dan ook goede hoop dat de marathons dit jaar nog een stuk leuker worden!


Carrière

Seizoen 2016-2017

Team Port of Amsterdam/SKITS
[6-banentoernooi]

Seizoen nog bezig